Kontakta författare
5 största fåglar i Kanada

Jag hörde en historia för ett par månader sedan som förvånade mig. Det var en sann historia, de är de bästa, om en örn. Den här historien äger rum i Vancouver någonstans. Det ryktades att det fanns kala örnar som skulle svänga sig ner och ta en liten hund eller katt. Den här vänen som berättade för mig berättade att det var vanligt att små hundar och katter försvann och man trodde alltid att dessa djur togs av någon. Ingen kunde räkna ut mysteriet. Fram tills en dag råkade någon häckande marken för en skallig örn och fann att den var full av hundtaggar och ben. Ganska intressant!

The Bald Eagle

Den skalliga örnen är den största rovfågeln, som väger cirka 7 kg och mäter från vinge till vinge, en sträcka på över 2 meter lång. Kvinnor tenderar att vara något större än män i genomsnitt, och de skalade örnarna i norr är större än de södra örnarna som finns i USA.

Skalliga örnar har stora näbb som de använder för att riva ihop bytet. De använder också sina stora tonar och fötter med små spikar, kallade spikuler, för att ta tag i bytet. De äter fisk, vattenlevande fåglar, små däggdjur och till och med döda slaktkroppar om de är hungriga. De har också varit kända för att stjäla bort mat från andra fåglar och rensa vid behov, vilket är vanligast med de unga örnarna.

Skalliga örnar lever främst i British Columbia, Kanada men kan också hittas i norra delar av Alberta, Saskatchewan, Manitoba och nordvästra Ontario. De finns också i mindre grupper i Cape Breton och längs Newfoundlandskusten. I USA boet den skalliga örnen fortfarande i mer än hälften av alla stater. Tyvärr har den kala örnen blivit hotad i 48 stater i USA och i delar av södra Ontario och New Brunswick.

Den rött-svansade hök

Den rött-svansade hök

Den röd-tailed hök är en vacker och majestätisk fågel. Håkan, underifrån, ser ut som om han har en röd fanned svans och verkar glida. Hanens vingarpan är i genomsnitt 125 cm lång medan kvinnorna är tjugofem procent större. En hane väger in 1300 gram medan kvinnan kan väga upp till 2000 gram. Han kallas den rödsvansade hök på grund av den röda svansen som ses nedifrån medan han är på flykt.

Den röd-svansade hök är en köttätare och fester på små rov som gnagare av alla slag som möss, chipmunks, råttor och mullvader men kommer också att äta kaniner, ormar, fladdermöss och vattenfåglar. Han kan ses svepa runt förfölja sitt byte cirkla uppifrån och använder sitt angelägna syn till sin fördel.

Hans hakade näbb hjälper honom att ta isär hans byte för sin måltid, tillsammans med sina skarpa kläder, som grepp och har fångat måltiden.

Den röd-svansade hök finns över hela Nordamerika och kan leva i olika klimat inklusive öknar, tropiska regnskogar, barrskogar, lövskogar och till och med i stadsområden. Det är lagligt skyddat i Kanada, USA och Mexiko genom lagen om migrationsfåglar. Den röd-svansade höken betraktas också som helig av vissa indianer.

Turkiets gam

Turkiets gam

Turkiet gam är en av de fula fåglarna som du ofta ser på sidan av vägen feasting på väg döda. Den typiska hanen har ett vingstång på 183 cm långt och väger 1, 4 kg med kvinnorna något större. Den vuxna huvudet verkar vara mycket mindre i förhållande till resten av kroppen och är röd i färg. Han har också en kort hakad näbb med perforerade näsborrar. Även om de har stora fötter är de inte utrustade för att greppa eller greppa eftersom de inte är tillräckligt vassa för detta. Det kräver mycket ansträngning för kalkongribben att flyga, han klaffar med vingarna vid lyft av medan han hoppar med fötterna, när han tar av lämnar han sina vingar ut och verkar sväva, tippar från sida till sida.

Han livnär sig huvudsakligen på en mängd olika hjortar, medan han föredrar de som just dött. De äter sällan vegetation men har varit kända för att äta ibland strandväxtväxt, pumpa och andra grödor. De kommer också att äta fisk som är döda och har tvättats upp på stranden. De flyger vanligtvis låg till marken på jakt efter mat och använder sin angelägna lukt för att ta upp doften av etylmerkaptan, en gas som produceras av orsakad av förfall.

Turkiet gam finns i den södra delen av Kanada och sträcker sig ner till södra spetsen av Sydamerika. Han bebor subtropiska skogar, betesmarker, buskar och öknar.

Vilda Turkiet

Den vilda kalkon är inte en del av den traditionella Thanksgiving måltiden men kommer från samma familj som den inhemska kalkon. Vuxna vilda kalkoner har svarta kroppar och en lång knäckt svans och verkar ha en kram rygg. Hanen är mycket större än kvinnan i jämförelse, med hanen 5-11 kg och kvinnan är 3-5, 4 kg. Vingspåret sträcker sig från 1, 25 meter till 1, 44 meter i längd. Den största vilda kalkon registrerad av National Wild Turkey Federation var 38 kg eller 17, 2 kg.

Dessa djur är allätande och foder på marken och klättrar små träd för att äta. De festar på nötter, ekollon, bär, frön, rötter, insekter och till och med små reptiler som ormar och ödlor. De har också varit kända för att äta olika typer av gräs och kommer i sällsynta fall att besöka fågelmatare i trädgården.

Den vilda kalkon är hemmahörande i Nordamerika och finns främst i öster och sträcker sig från Ontario ner i Florida.

The Great Grey Owl

Ugglan, känd för sin spektakulära och kusliga hoot, nattliga natur och visdom är verkligen en av de mest intressanta fåglarna! Den stora grå ugglan är en av världens största av hundratals raser. Han väger något mindre än sin kvinnliga motsvarighet på 1290 gram medan hon väger 1454 gram. Vingspåret är i genomsnitt 140 cm för män och 152 för kvinnor.

Denna uggla tenderar att flyga nära marken och jaktar främst under de små timmarna på morgonen och sent på eftermiddagen. Ugglor upptäcks ofta sittande på ett staketstolpe som ligger uppe och väntar på byte De gillar att jaga små gnagare och kommer även då och då att jaga andra fåglar. På vintern lyssnar den grå ugglan efter sitt byte och kastar sig i snön för att fånga den.

Den stora grå ugglan finns i Alaska och längs den norra linjen som sträcker sig över till Ontario och New Brunswick och ner till Minnesota. De finns också i norra Europa och Asien. Tack och lov är de inte hotade eller hotade av fara.